Om oss

Vi som ligger bakom den här sidan har haft hundar genom hela våra liv. Vi har vuxit upp med hundar, vi har skaffat egna så fort vi kunnat och vi har sysslat med uppfödning under en längre tid. Vi vet vad hunden behöver och vi vill dela med oss av alla tips vi skaffat oss längs vägen. Målet är att vi genom detta ska förenkla hundägandet och skapa bättre relationer mellan ägare och hund i framtiden.

Behövs det? Ja, vi ser tyvärr att många ger sig in i sitt hundägande med en naiv syn på saken. Det mesta ordnar sig, så tänker man. Faktum är dock att ingenting kommer gratis: för att få disciplin, rätt kommunikation och en bra relation så krävs det kunskap. Man måste vara beredd att offra någonting: så länge du har en hund så ska dennes behov stå i första rummet. Det är något som innebär att du hela tiden kommer att se att du inte kan resa, att du måste ordna med ditt arbete – kan hunden vara där? – och att du får se över exempelvis middagar och utekvällar.

Kort sagt: ditt liv förändras och det måste du vara beredd på. Att äga en hund är ett av de bästa besluten man tar i livet – men det är också ett beslut som måste vara välgrundat och där du måste ha rätt kunskaper. Dessa får du här. Välkommen!