Kategorier
Hundfoder

Hundfoder – att välja nyttigt och billigt

Det viktigaste med hundfoder är att det består av rätt råvaror. Ett bra foder ska ha allt det vår fyrbenta vän behöver för att hålla sig i god form och då tittar man på innehållsförteckningen.

Kommer man till en butik som redan har gjort ett urval av allt det hundfoder som finns blir det lättare att välja. De foder de har valt innehåller vad hunden behöver. Valet man har kvar att göra blir enklare men man måste ändå bestämma sig för om man vill ha torrfoder eller våtfoder. Det är inte så svårt heller, för det är rätt bra att ha lite av varje hemma. Hundar är ju lite som oss människor – de gillar att äta och de kan uppskatta variation.

Torrfoder är alltid bra att ha hemma och det är bra för hundens tänder att knapra på de torra bitarna. De moderna torrfoder som finns innehåller dessutom allt hunden behöver. De är tillverkade av bra råvaror i olika sammansättningar.

Ett hundfoder behöver vara en sammansättning av kolhydrater, protein och fett

Det är många gånger rena delikatesser som serveras våra hundar. Lax, lamm, anka och andra läckerheter är uppblandade med ris och grönsaker. Det ser kanske inte lika gott ut som det gör på våra tallrikar men innehållet är det inget fel på.

Dagens hundar har inte problem med att få i sig tillräckligt med mat. En del hundar äter för mycket eftersom de inte rör sig tillräckligt. Då är det oftast inte hundfodret utan mellanmålen man behöver dra in på. Mer om hundfoder kan du läsa på denna sida: rusta.com