Kategorier
Kurser

Valpkurs i Uppsala – mjuka och forskningsbaserade metoder

Att bli med valp är ljuvligt och underbart, men också förenat med mycket jobb. Anmäl dig till en valpkurs i Uppsala för att lära dig att träna valpen med mjuka metoder som verkligen fungerar.

Det är oerhört lätt att charmas av valpar. Har du någon gång haft tankar på att skaffa valp och besökt en kennel har du knappast kunnat åka därifrån utan att ha bestämt dig. Den där gulliga lilla valpen med de stora ögonen som slickade dig om händerna ska naturligtvis följa med dig hem. Om du inte redan var beredd på det kommer du dock att märka att det är mycket jobb att ta hand om en valp. Valptiden är oerhört krävande, men det är också en tid för träna din valp och få en fantastisk start på ert samarbete. Det första du därför bör göra är att anmäla dig till en valpkurs i Uppsala.

En valpkurs ska utgå från etiska förhållningssätt

Om du som hundägare bara ska gå en kurs, se då till att det är en valpkurs. Det är nämligen den allra viktigaste. Se också till att det är en seriös hundskola som inte dröjt sig kvar i gamla metoder som går ut på att straffa och korrigera. Forskningen visar att en hund lär sig framgångsrikare på sikt med hjälp av positiva belöningar. Dessutom är det betydligt mer etiskt och snällare än att bestraffa din hund. Kom ihåg att valptiden är en väldigt känslig period för din hund när den ska lära sig hur världen fungerar.